Blog

Utstyr og matretter ombord

Vi mennesker har en evne til å komplisere mer enn vi trenger, vi tenker ofte mer omfattende og stort enn det som strengt talt er nødvendig. Men om man har erfaring og har prøvd seg frem litt, er det mange som virkelig kan få til ting selv med lite utstyr og hjelpemidler. Selv om det ikke er hentet fra det maritime, så tenker jeg på Arne Brimi. Jeg vet han er utdannet kokk, en særdeles god kokk er han også. Men han har jo også startet et sted, husk hvilke fantastiske matretter han lagde ute i naturen. De fleste ble vel kjent med han, gjennom TV-serien «Gutta på tur» som var en suksess for en del år tilbake. Matrettene han lagde, var minst like bra som selv den beste gourmetrestaurant. Noe var lagd i stand i forkant, men slik kan man jo også gjøre det på båtturen.

Utstyr og matretter ombord

Gassbluss og bærbar grill

Det er faktisk slik at man kommer langt med kun disse innretningene, men det er to tilleggsprodukter du bør vurdere å anskaffe deg. Stavmikser er en av disse produktene, den er hverken dyr eller plasskrevende. Men mulighetene man har med den, er kanskje større en du har tenkt på hjemme. Dessuten sparer den deg for masse tid og jobb, og du lager alt fra sauser, supper, dressinger til smoothies med den. Om man velger en litt dyrere utgave, er den oppladbar på Landstrøm. Men batterikapasiteten på den, er suveren. Den aktuelle modellen kan kjøpes hos Kitchen Aid. En sylskarp kniv kommer også godt med, særlig når man skal kutte grønnsaker og ikke minst kjøtt. Kanskje en selvfølge for mange, men allikevel nevnt. Type kniv som absolutt anbefales, er en mandolin. Noe annet som er viktig å anskaffe, er en bærbar kjøleboks. Denne øker kvaliteten på kjøtt som skal lagres, og du kan ha med deg større mengder varer. Det finnes modeller som tar både 230 V og 12V.

Matretter og oppskrifter

Jeg skal ikke sette opp oppskriftene her, men noen gode tips til god mat i båten som er mulig å lage med enkle hjelpemidler: Karibisk kyllinggryte, pizza i stekepanne (bedre enn du tror) Laksemousse, Poke med reker, laks og quinoa, Ceviche av laks med vårløk og avokado og kjøttboller type marokkanske. Dette er bare et lite utvalg, som tidligere nevnt er internett et sted man kan finne mange tips og mye hjelp. Aktuelle oppskrifter, er lett å finne ved å google dem.

Prøve seg selv

Om man føler seg klar og motivert, er det så klart ikke noe i veien for å lage sine egne oppskrifter. Et tips kan nok være å teste ut litt, smaken er som kjent ikke den samme hos oss alle. En nesten sikker favoritt, er salater. Disse er lette å lage, og noe de fleste liker. Reker er en annen favoritt, sammen med fersk loff og majones har man et lekkert måltid. Enten som frokost, lunsj eller forrett til en bedre middag med venner. Husk kald hvitvin, så er du i mål.

 

Relaterte innlegg