Blog

Fordeler med båthotell

Det er store verdier som flyter rundt på innsjøer og ligger ved kai rundt om i Norge. Dette er verdier som folk vil ta vare på, men det er ikke så enkelt i praksis. Mange båter blir plassert i eierens hage. Hvis man har mulighet så legges det en presenning over eller så står den uten beskyttelse hele vinteren lang.

Så det er helt klart et behov for gode løsninger og kreative gründere har funnet en. Det tilbys nå egne oppbevaringsplasser for båtene kalt båthotell.

Varmt og trygt

Store haller har blitt satt av til dette formålet rundt om i Norge. Her er det god plass til mange båter, stående på egne stativer. Disse stativene løfter båten opp fra bakken, noe som minske faren for skader. Båteier kan også drive med vedlikehold i noen av disse hallene, uten at man må fryse fingrene av seg og man kommer til overalt.

Det er ingen sommertemperatur inne i hallen, men det er nok til at båten holder seg tørr. Da får alle slanger, tauverk og alt annet tørke godt ut slik at man lettere kan se om det er skader. Man slipper også å lagre disse delene hjemme eller andre steder. Alt er på et sted.

Økonomi

Det koster å ha båten i en slik båthall eller båthotell. Dette må betales enten i begynnelsen av sesongen eller hver måned. I tillegg kommer det gjerne utgifter knyttet til å få båten opp av vannet og inn i båthotellet. Det er ikke alltid man kan kjøre båten rett inn på henger. Noen ganger må det brukes kran eller annet spesialutstyr.

På den andre siden så har mange båteiere erfart at det å oppbevare båten varmt og tørt hele vinteren igjennom er til stor hjelp i forhold til skader og generelt vedlikehold. Mange båteiere blir overrasket over mye man kan kutte i kostnaden ved å lagre båten innendørs hele sesongen.

Betalt vedlikehold

Det er ikke alle som føler seg komfortabel med å drive med vedlikehold av egen båt. Det er også noen båter som har blitt stående for lenge uten godt vedlikehold. Uansett grunn så kan det være tilfeller hvor man ønsker å sette bort jobben til noen andre. Mange båthotell kan tilby ekstra tjenester i form av betalt vedlikehold. Dette utføres da på stedet og i mange tilfeller så kan man få en bedre pris på slike tjenester i et slikt hotell.

Komme seg på sjøen igjen

I noen storbyer så er det rift om plass ved kaien. Da må gjerne båten opp innimellom og den kan da plasseres i et båthotell. De fleste hotellene får satt ut båten på kort varsel, kun 3 timer. Så man behøver ikke å planlegge så mye i forveien før man skal sette ut i båten. Dette kan være enklere enn å ha båten på henger. For større båter, spesielt seilbåter, så er dette vanskeligere. De trenger en kran og spesial utstyr for å komme seg  inn i hotellet. Derfor kan man ikke ta dem opp av vannet slik man kan med mindre båter. Her gjelder det å ha en fast båtplass.

Relaterte innlegg